Αγαπημένο κοντοσούβλι χοιρινό για όσους το αγαπούν αλλά βιάζονται ή δεν έχουν μεγάλη σούβλα.
Υλικά...
1+1/2 κιλό χοιρινό από λαιμό ή σπάλα
(κομμένο σε κομμάτια)
3 ντομάτες όχι πολύ ώριμες
3 χρωματιστές πιπεριές
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
αλάτι
1 κ.γλ. κόκκινη πάπρικα γλυκιά
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.σ. ρίγανη
Εκτέλεση...
1. Σε μια λεκάνη αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά στο κρέας.Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
2. Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τα κρεμμύδια και τις ντομάτες .Σε χοντρά κομμάτια τις πιπεριές και σε δοντάκια το σκόρδο.
3. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά στη λεκάνη με το χοιρινό και ανακατεύουμε.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2-3 ώρες.Ιδανικά ένα βράδυ.
4. Ετοιμάζουμε μεταλλικές σούβλες των 50 3κ. περνώντας εναλλάξ κρέας,ντομάτα,κρεμμύδι,κρέας πιπεριά,αρκετά σφιχτά.
5. Ψήνουμε στα κάρβουνα για 30' λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσει ωραία το κρέας.
Καλή σας όρεξη !!!
Μικρά μυστικά...
Αν δεν έχετε καθόλου ψησταριά,μπορείτε να γευτείτε το ''χοιρινό κοντοσούβλι στο ταψί'' ,δεν χάνει σε τίποτα από νοστιμιά και γεύση !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου