Κάτι σαν "κοντοσούβλι"αλλά ζουμερό. Κυριακάτικο φαγητό και όχι μόνο !!!
Υλικά ...
1+1/2 κιλό χοιρινή σπάλα
κομμένη σε κομμάτια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
(κομμένες σε χοντρά κομμάτια)
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
(προαιρετικά)
3 ντομάτες σε χοντρές φέτες
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
αλάτι
ρίγανη
κύμινο
πιπέρι κόκκινο
τζίντερ σε σκόνη
Εκτέλεση ...
1.Πλένουμε καλά τα λαχανικά τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε όπως δίνονται στα υλικά.
2. Αλατίζουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά κατά βούληση στο κρέας.Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά .
3. Σε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί τοποθετούμε τις ντομάτες σε σειρές,από πάνω το χοιρινό.Σκεπάζουμε με τις πιπεριές ,τα σκόρδα και τα κρεμμύδια(βλέπε φώτο).
4. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ να μαριναριστεί καλά το κρέας.
5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 1/4 σκεπασμένο.Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη 1/2 ώρα περίπου,για να πιει τα υγρά του και να μαλακώσει καλά το κρέας .
6. Μπορείτε να το συνοδέψετε με τηγανιτές πατάτες , πιλάφι ή ότι άλλο σας αρέσει.
7. Σερβίρει 4 άτομα .
Καλή σας όρεξη !!!
Μικρά μυστικά...
1. Μην βάλετε καθόλου υγρά,θα βγάλουν πολλά τα λαχανικά.
2. Αν δεν θέλετε το σκόρδο ή κάποιο μπαχαρικό δεν σας αρέσει παραλείψτε το ή βάλτε αυτά που σας αρέσουν.
3. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κάντε κοντοσούβλι,περνώντας εναλλάξ τα λαχανικά με το κρέας στη σούβλα.
4. Μπορείτε να βάλετε μαζί και άλλα κρέατα αν σας αρέσουν,αρνί ή κοτόπουλο.
5. Προσαρμόστε τα υλικά και την ώρα ψησίματος σύμφωνα με την ποσότητα που χρειάζεστε και το φούρνο σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου