Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Νηστίσιμα μανιταρο-ψωμάκια με πολύχρωμες πιπεριές !!!

Τα πιο αφράτα και νόστιμα ψωμάκια που φάγατε ποτέ.Κανείς δεν σταματάει στο ένα.......ταψί !!!!

Υλικά ...

Για τη ζύμη:
25 γρ. νωπή μαγιά
1/2 κ.γλ. ζάχαρη
1 ποτ. χλιαρό νερό
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.(περίπου)

Για τη γέμιση:
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο 
3 χρωματιστές πιπεριές  
400 γρ. μανιτάρια λευκά
1 κ.γλ.  ρίγανη
1/2 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι 
1 φλ. τσ. σπιτική σάλτσα ντομάτα ή κονκασέ

Εκτέλεση ...

1. Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο  νερό,προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι.Τέλος το αλεύρι,μέχρι να έχουμε ένα μέτριο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια.
 Σκεπάζουμε και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε λίγο το σκόρδο για να πάρουμε το άρωμα.Αφαιρούμε και το πετάμε.Ρίχνουμε στο τηγάνι τις πιπεριές σε λεπτά μπαστουνάκια και τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια,να μαραθούν καλά. Προσθέτουμε τη  σάλτσα,τη ρίγανη,το κ.πιπέρι,αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να στεγνώσει.Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
3. Ανοίγουμε 2 φύλλα 25χ35 περίπου και απλώνουμε επάνω τη γέμιση.Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε 12 σε φέτες .
4.Τοποθετούμε σε ατομικά φορμάκια λαδωμένα και αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 20' λεπτά.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25΄περίπου ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
6. Βγαίνουν 24 ψωμάκια.

Μικρά μυστικά:
1. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγες ελιές αν θέλουμε,αλλά θα καλύψουν τη γεύση από τα μανιτάρια.
2. Αν δεν έχουμε φρέσκια μαγιά μπορούμε να βάλουμε ένα φακελάκι ξερή.
3. Αν δεν έχετε μικρά φορμάκια, τοποθετείστε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο(όχι σφιχτά μέσα σε ένα στρόγγυλο ταψί.

Καλή επιτυχία !!! 



 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου