Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Κέικ πορτοκάλι με πραλίνα και γλάσο πορτοκαλιού !!!

Γνωστή η αγάπη μου για τα κέικ και τις παραλλαγές τους.Ελάτε να σας κεράσω !!!
    
Υλικά ...

για το κέικ:
250 γρ. μαργαρίνη soft
1+1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
4 μέτρια αυγά
1 φλ.τσ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 φακ. μπέικιν 

4 κ.σ. πραλίνα

για το γλάσο:
Σε 4 κ.σ. χυμό πορτοκάλι ανακατέψτε όση ζάχαρη άχνη χρειαστεί(1+1/2 περίπου),μέχρι να έχετε ένα αρκετά πυκνό μείγμα που να γλιστράει από το κουτάλι.

Εκτέλεση...
1. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια μεγάλη φόρμα για κέικ.
2. Χτυπήστε  με το μίξερ τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη να ασπρίσει και να γίνει σαν κρέμα.Προσθέστε 1-1 τα αυγά ,το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
3.Χαμηλώστε την ταχύτητα και ρίξτε σε 3 δόσεις το αλεύρι,ανακατεμένο με το μπέικιν. Ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί καλά.
4.Αδειάστε τα 3/4 από το μείγμα μέσα στην αλευρωμένη φόρμα.Ανακατέψτε το υπόλοιπο 1/4  με την πραλίνα και αδειάστε επάνω στο λευκό μείγμα.Στρώστε καλά την επιφάνεια.
5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις για 50'-55' λεπτά.
6. Ξεφορμάρεται επάνω σε σχάρα και αφήστε το κέικ να γίνει χλιαρό. Περιχύστε το με το γλάσο και αφήστε να κρυώσει καλά πριν το κόψετε.


Καλή επιτυχία !!!


Μικρά μυστικά:
1.Τα υλικά όλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαργαρίνη με σπορέλαιο.
3. Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το γλάσο πορτοκαλιού και να βάλετε σοκολάτα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου