Μια βασιλόπιτα γεμάτη αρώματα.Αφράτη και να σκάει στο δόντι η σοκολάτα !!!
Υλικά...
6 αυγά
2 φλ.τσ. ζάχαρη
250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο ή απλή
1 φλ. γιαούρτι(ότι έχετε)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι,1 λεμόνι και 1 περγαμόντο
3 κ.σ. λικέρ εσπεριδοειδών ή κονιάκ
1 βανίλια
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 κέρμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο
ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ
πάρτε ιδέες εδώ από άλλες χρονιές
Προσοχή να μην ξεχάσετε το φλουρί !!!
Εκτέλεση...
1. Χτυπήστε τα αυγά με 2-3 κ.σ. από τη ζάχαρη,μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν καλά.
2. Σε άλλο ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε πολύ καλά τη μαργαρίνη με την υπόλοιπη ζάχαρη,μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
3. Ανακατέψτε τις σταγόνες σοκολάτας με μια κουταλιά από το αλεύρι.(για να μην κάτσουν στον πάτο)
4. Προσθέστε στο μείγμα βουτύρου τα ξύσματα,τη βανίλια και το γιαούρτι και τέλος το αλεύρι λίγο λίγο.
5. Ανακατέψτε τα δύο μείγματα με μια μαρίζ για να μην χαθεί ο όγκος από τα αυγά.
ρίξτε και τις σταγόνες σοκολάτας.
6. Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί 30 εκ. περίπου,αφού το περάσετε με βούτυρο και αλεύρι.
7. Ψήστε για 1' ώρα περίπου στους 175'-180' βαθμούς στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο.
8. Αφήστε να κρυώσει εντελώς και μπήξτε το φλουρί.Αναποδογυρίστε σε πιατέλα και στολίστε με ότι σας αρέσει.
Άχνη,γλάσο ζάχαρης,σοκολάτα κουβερτούρα ή λευκή.Σας δίνω πιο πάνω ένα σύνδεσμο για να πάρετε ιδέες.
Τη δική μου τη στόλισα με λευκή σοκολάτα χρωματισμένη με χρ, ζαχαροπλαστικής,αμύγδαλα φιλέ,καραμελάκια σε Χριστουγεννιάτικα σχέδια και άχνη.
Καλή επιτυχία και καλή ευλογημένη χρονιά σε όλους!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου