Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Βασιλόπιτα "κέικ" της Τάσας !!!



 Νόστιμη,εύκολη,γρήγορη και πολύ αφράτη βασιλόπιτα κέικ.Για τους λάτρεις του είδους!!!
Ένα υπέροχο κέικ που μπορεί να καταναλωθεί όλο το χρόνο.

 Υλικά ...

250 γρ. φρέσκο βούτυρο ή(αν θέλετε μαργαρίνη)
5 μεγάλα αυγά
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. τσ. χυμό από πορτοκάλια (φρέσκο)
3 κ.σ. λικέρ από πορτοκάλι ή μανταρίνι ή κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
1/8 κ.γλ. αλάτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

για την επικάλυψη...
διαλέξτε:
1. Πασπαλίστε απλά με ζάχαρη άχνη
2. Φτιάξτε γλάσο: με χυμό από 1 πορτοκάλι και ζάχαρη άχνη όση πάρει για να έχετε ένα αρκετά πηχτό αλλά και ρευστό μείγμα.
3. Λευκή σοκολάτα λιωμένη με 1 κ.σ. σπορέλαιο
ή κουβερτούρα λιωμένημε 1 κ.σ. σπορέλαιο
4. Ζαχαρόπαστα....
Ότι σας αρέσει κι αγαπάτε μπορείτε να βάλετε.

Στολισμός κατά βούληση .
 Σας δίνω παλιότερες φωτογραφίες για έμπνευση.


Εκτέλεση ...

1. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα με λίγη από τη ζάχαρη.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου) με την υπόλοιπη ζάχαρη,να ασπρίσει καλά και να γίνει σαν κρέμα.
3. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε  τους κρόκους και ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά,το αλάτι,τις βανίλιες,τα ξύσματα,το κονιάκ και το χυμό.
4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα.
5. Σταματάμε το μίξερ προσθέτουμε την μαρέγκα σε δυο-τρεις δόσεις ανακατεύοντας με μια μαρίζ για να μην χάσουμε τον όγκο.
6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 28-30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς για 1 ώρα στις αντιστάσεις.Ανάλογα το φούρνο,εκεί που ψήνουμε τα κέικ.
8.Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς ,τυλίγουμε ένα κέρμα με αλουμινόχαρτο και το μπήγουμε να μην φαίνεται,αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και στολίζουμε όπως μας αρέσει.
9. Πιο πάνω δίνω ιδέες για επικάλυψη,διαλέξτε ότι σας αρέσει και διακοσμήστε με τη φαντασία και το γούστο σας.

Καλή επιτυχία και καλή ευλογημένη χρονιά σε όλους !!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου