Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Τόνος πλακί με φέτες λεμονιού και ντομάτα !!!

  
 Ένα υπέροχο ψάρι που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους !!!

Υλικά ...

1 τονάκι κομμένο σε φέτες
1 λεμόνι (βιολογικό)σε φέτες
2 ντομάτες σε φέτες
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
3 κ.σ. σπιτική σάλτσα ή πουμαρό ή κονκασέ
1 φλ.ελ.κ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι(προαιρετικά)


Εκτέλεση ...

1. Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τις φέτες ντομάτας ,αλατίζουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Σε κάθε φέτα αφήνουμε και ένα δοντάκι από το σκόρδο.
2.Από πάνω τοποθετούμε το ψάρι,αλατισμένο και σκεπάζουμε το κάθε κομμάτι με μια φέτα από το λεμόνι.
3. Ανάμεσα στα κενά βάζουμε τη σάλτσα ,όχι πάνω στο ψάρι.
4. Ρίχνουμε και το ελαιόλαδο με ένα κουτάλι επάνω στις φέτες του λεμονιού.
5. Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς στις αντιστάσεις,σε προθερμασμένο φούρνο για 35'-40' λεπτά περίπου,να ροδίσει το ψάρι και να μείνει με τη σάλτσα του.
6. Σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες και πράσινη σαλάτα.
7. Βγάζει 4 μερίδες,ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού.


Μικρά μυστικά:
1. Αν δεν έχετε καλά μαχαίρια,ζητήστε από τον ψαρά να σας κόψει λεπτές φέτες το ψάρι.
2. Η ζάχαρη είναι προαιρετική.για να σπάσει την ξινίλα τις ντομάτας.
3. Μην βάλετε καθόλου νερό,γιατί θα γίνει σούπα και μετά θα πρέπει να  παραψήσετε το ψάρι για να στεγνώσουν τα υγρά.
4. Προσαρμόστε τις ποσότητες ανάλογα με την οικογένεια και τις ανάγκες σας.

Καλή σας όρεξη !!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου