Κρέπα φούρνου ή ζυμαρόπιτα ή αλευρόπιτα !!!
Όπως και να την πείτε είναι υπέροχη !!!
Υλικά ...
Για τη λαμαρίνα του φούρνου
3 αβγά
2 φλ.τσ. γάλα
2 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γλ. αλάτι
100 γρ. φέτα τριμμένη
3-4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή σε κύβους
100 γρ. κασέρι σε κύβους(ότι έχετε)
1/2 πράσινη πιπεριά σε φέτες
1/2 κόκκινη πιπεριά σε φέτες
ρίγανη
3 κ.σ. βούτυρο για το ταψί
+ 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο για επάνω
Εκτέλεση ...
1. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με ένα πιρούνι,προσθέστε το γάλα ,το αλάτι και τέλος το αλεύρι.Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε έναν ωραίο χυλό σαν της κρέπας.
2. Απλώστε το βούτυρο στο ταψί .Αδειάστε το χυλό να πάει παντού.Πασπαλίστε με λίγη ρίγανη.
3.Τρίψτε τη φέτα με το χέρι και ρίξτε τη στη μισή επιφάνεια.
4. Στο υπόλοιπο ταψί βάλτε τη γαλοπούλα,το κασέρι και τις πιπεριές.
5. Κόψτε κομματάκια το βούτυρο και σκορπίστε το από πάνω.
6. Ψήστε στους 200 C για 25'-30'λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει από κάτω.
Καλή απόλαυση !!!
Μικρά μυστικά ...
1. Μπορείτε να βάλετε ότι άλλο σας αρέσει,αρκεί να μην την παραγεμίσετε.
Εγώ σας δίνω δύο επιλογές που μας αρέσουν.
2. Δεν είναι πίτσα,αν και μοιάζει.
3. Αν δεν θέλετε βούτυρο βάλτε μαργαρίνη.
4. Σε κάποια σημεία φουσκώνει περίεργα ,είναι φυσιολογικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου