Μια αλμυρή τάρτα για τους λάτρεις του είδους !!!
Υλικά ...
για τη ζύμη :
200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. γιαούρτι
1/2 κ.γλ. αλάτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
για τη γέμιση:
12 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
6 πράσινες πιπεριές σε μικρές ροδέλες
ή 2 γεμιστές μεγάλες
150 γρ. κασέρι (εγώ βάζω καπνιστό)
σε μικρούς κύβους
θυμάρι ή ρίγανη
για την επικάλυψη:
200 γρ. κρέμα γάλακτος
4 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση ...
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το βούτυρο και το αλάτι.Προσθέτουμε και το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να το απορροφήσει.Δεν παραζυμώνουμε.
2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και την απλώνουμε με το χέρι σε 2 ταρτιέρες 28 εκ. περίπου βουτυρωμένες (ή 2 μικρά ταψάκια).Σκεπάζουμε και τα τοιχώματα.
3. Απλώνουμε ισομερώς το μπέικον ,τις πιπεριές και το κασέρι.Πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
4. Χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά της επικάλυψης και μοιράζουμε το μείγμα στις 2 τάρτες.
5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30'-35'λεπτά να χρυσίσει η επιφάνεια και αφήνουμε 10' λεπτά πριν την κόψουμε.
6. Είναι το ίδιο νόστιμη ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Σερβίρει 12 άτομα .
Καλή απόλαυση !!!
Μικρά μυστικά...
1. Αν δεν θέλετε 2 τάρτες μπορείτε να κρατήσετε τη μισή ζύμη τυλιγμένη σε ζελοφάν στο ψυγείο για 3 μέρες ή στην κατάψυξη για μια άλλη φορά.
Προσαρμόστε ανάλογα και τη γέμιση.
2. Μπορείτε να κάνετε αν θέλετε μια μεγάλη τάρτα σε μεγαλύτερο ταψί.
3. Βάλτε ότι υλικά σας αρέσουν,εγώ σας δίνω την αγαπημένη μου γέμιση.
4. Φτιάξτε δυο γεύσεις δείτε εδώ μια ακόμα ιδέα και φώτο πιο κάτω.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου