Αγαπημένη σούπα μικρών και μεγάλων που τρώγεται ευχάριστα χειμώνα καλοκαίρι !!!
Υλικά ...
1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
χτένι ή λαιμό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
10 κόκκους πιπέρι
1 κ.σ. αλάτι(περίπου)
για τη σούπα:
3 μέτριες πατάτες σε χοντρούς κύβους
3-4 καρότα κομμένα
1/2 σελινόριζα σε κύβους
3/4 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
1 μικρό κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1/2 πιπεριά φλωρίνης σε κύβους
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια
7-8 ντοματίνια ή
1 μικρή ντομάτα χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους
προαιρετικά
1/2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1/4 κ.γλ. κουρκουμά
για το σερβίρισμα:
Λεμόνι και μαυροπίπερο
φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση ...
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές να ροδίσει ελαφρά και να θωρακιστεί.
2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και όλα τα μπαχαρικά .Σοτάρουμε για 2'-3'λεπτά να γυαλίσει και σκεπάζουμε καλά με ζεστό νερό.Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 1 ώρα και 1/4 περίπου να μαλακώσει το κρέας.
3. Αλατίζουμε και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά.Συνεχίζουμε για άλλη 1/2 ώρα με 45' να μαλακώσουν όλα καλά και αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε το τζίντζερ και τον κουρκουμά.
4. Σερβίρουμε με λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν μας αρέσει.Προσωπικά την προτιμώ σκέτη .
5. Σερβίρει 4-5 άτομα .
Καλή σας όρεξη !!!
Μικρά μυστικά ...
1. Μπορείτε να παραλείψετε όποιο μπαχαρικό δεν έχετε ή δεν σας αρέσει. Επίσης και λαχανικό και να προσθέσετε ότι άλλο θέλετε.
2. Όσο πιο σιγά βράζει,τόσο πιο νόστιμη θα γίνει.Ας πάρει και λίγο χρόνο παραπάνω,αξίζει την αναμονή.
3. Μην βάλετε πάρα πολύ νερό γιατί δεν θα χυλώσει καθόλου.Το κολοκυθάκι βοηθάει στο χύλωμα.
4. Αν τη θέλετε πολύ χυλωμένη μπορείτε να λιώσετε λίγη πατάτα ή να ρίξετε κάποιο μικρό ζυμαρικό.
5. Τους κόκκους μπαχαρικών μπορείτε να τους δέσετε σε ένα τούλι για να τους αφαιρέσετε εύκολα όλους μαζί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου