Υλικά ...
1 φλ. ρύζι κίτρινο(Μπονέτ ή τύπου Αμερικής)
1/2 φλ. φιδέ σπασμένο
1/3 φλ. σπορέλαιο
3 φλ. ζωμό από κοτόπουλο(ζεστό)
ή νερό με 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών
αλάτι
Εκτέλεση ...
1.Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μέσα το φιδέ,ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει σκούρο χρυσό χρώμα.
2. Προσθέτουμε το ρύζι,και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2'λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
3.Ρίχνουμε μεμιάς όλο το ζωμό,αλατίζουμε αν χρειάζεται,ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα .
4.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 16'-18' λεπτά.
5.Μόλις πιει το νερό σβήνουμε το μάτι,σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας το ρύζι και βάζουμε ξανά το καπάκι.
Αφήνουμε επάνω στο μάτι άλλα 5'-6' λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
6. Ανάλογα με το ρύζι ίσως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
7. Συνοδεύει τέλεια κεφτεδάκια,κοτόπουλο αλά κρεμ, ψητό κοτόπουλο,κοκκινιστό κρέας και ότι άλλο μας αρέσει.
Καλή σας όρεξη !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου