Το απόλυτο συνοδευτικό για το καφεδάκι σας !!!
Υλικά...
για το κέικ...
1 φλ.τσ. ηλιέλαιο ή σπορέλαιο
1+1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
4 αυγά
1 γιαούρτι(ότι έχετε) 200 γρ.
1 πορτοκάλι (το ξύσμα και το χυμό του)
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
3 +1/2 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει
ή απλό μαζί με 1 φακ. μπέικιν
για τη γέμιση...
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα τύπου oreo
150 γρ. πραλίνα
Εκτέλεση...
1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το λάδι μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,και τη βανίλια.
2. Συνεχίζουμε με το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι και το γιαούρτι.Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να απορροφηθεί καλά .
3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ,αδειάζουμε το 1/3 από το μείγμα και σπάμε από πάνω τα μισά μπισκότα.Ρίχνουμε ενδιάμεσα και τη μισή πραλίνα σε κουταλιές.Σκεπάζουμε με το άλλο 1/3 μείγμα και ξανά μπισκότα και πραλίνα.
4. Σκεπάζουμε καλά τη γέμιση με το υπόλοιπο μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο για 55' με 60' λεπτά περίπου.
5. Αφήνουμε για 5' μέσα στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.
6. Αν θέλετε πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη. Ή για ακόμη πιο κολασμένο αποτέλεσμα αλείψτε το με πραλίνα. Σερβίρει περίπου 12 άτομα.
Καλή απόλαυση !!!
Μικρά μυστικά...
1. Βγάλτε όλα τα υλικά από το ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα πριν ξεκινήσετε και ανάψτε το φούρνο τη στιγμή που ξεκινάτε.
2. Βάλτε ότι γεύση γεμιστά μπισκότα έχετε και σας αρέσουν.Εγώ σας δίνω τη δική μου αγαπημένη εκδοχή.
3. Αν δεν έχετε πορτοκάλι βάλτε μισό κουπάκι από το γιαούρτι γάλα ή νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου