Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Chicken Fingers με πικάντικη κρούστα μαϊντανού !!!

Αγαπημένο finger food για μικρά και μεγάλα παιδιά !!!

Υλικά ...

2 φιλέτα από στήθος και 2 από μπούτι κοτόπουλο 
κομμένα σε λεπτές λωρίδες
2 αυγά
1/2 φλ.τσ. γάλα εβαπορέ
αλάτι

για το πανάρισμα :
1 φλ.τσ. καλαμποκάλευρο
1 φλ.τσ. φρυγανιά τριμμένη
1 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γλ.  σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γλ. τζίντζερ σκόνη
1 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσ. κασέρι (προαιρετικά) 

Εκτέλεση ...

1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά,προσθέτουμε το γάλα και αλατίζουμε καλά.Βουτάμε μέσα τα φιλετάκια,ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε .Αφήνουμε για 15'-20'λεπτά στο ψυγείο.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το πανάρισμα .Περνάμε τις λωρίδες του κοτόπουλου να σκεπαστούν καλά από το μείγμα και αραδιάζουμε σε ένα δίσκο. Αφήνουμε στο ψυγείο για άλλα 20'λεπτά ή περισσότερο.
3. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά , σε αντικολλητικό  τηγάνι με λίγο σπορέλαιο για 3'λεπτά περίπου από κάθε πλευρά,μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας, για να φύγουν τα παραπανίσια λάδια.
4. Σερβίρει 4 άτομα. Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή πατατοσαλάτα και αν θέλουμε μια δροσερή σος .
5. 
Υλικά για τη σος:
1 φλ.τσ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλ.τσ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. κέτσαπ
1/2 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ.γλ.αλάτι
1/2 λεμόνι το χυμό

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη !!!

Μικρά μυστικά :
1. Το κοτόπουλο μπορείτε να ζητήσετε να σας το κόψει ο χασάπης.
2. Αν δεν έχετε ψιλό σιμιγδάλι βάλτε λιγότερη ποσότητα χοντρό.
3. Αν σας αρέσουν τα καυτερά προσθέστε λίγο πιπέρι καγιέν ή μπούκουβο στο μείγμα με τα αυγά και γιατί όχι στη σος.
4. Αν έχετε χρόνο αφήστε στο ψυγείο περισσότερη ώρα,θα γίνουν πιο τραγανά τα φιλετάκια.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου