Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Καραβίδες σαγανάκι με μουστάρδα !!!


Μεζεδάκι απίθανο και πεντανόστιμο !!!

Υλικά ...

1/2 κιλό καραβίδες
1/3  φλ.τσ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μουστάρδα
1 φλ.τσ. άσπρο κρασί ή νερό
1 πράσινη καυτερή πιπεριά
αλάτι


Εκτέλεση ...

1. Βάλτε το λάδι σε μια χαμηλή κατσαρόλα(πλακερό) ή βαθύ τηγάνι,να το ζεστάνετε.Κόψτε σε ροδέλες την πιπεριά και ροδίστε τη για 1' λεπτό.
2. Διαλύστε τη μουστάρδα στο κρασί ή το νερό και ρίξτε τη στην κατσαρόλα. Αφήστε να βράσει για 2' λεπτά ,αλατίστε και προσθέστε τις καραβίδες.
3, Βράστε για 3'4' λεπτά με καπάκι και άλλα 2' λεπτά χωρίς το καπάκι.Είστε έτοιμοι να σερβίρετε.
4. Σερβίρει 4 άτομα .

Καλή σας όρεξη !!!

Μικρά μυστικά:
1. Όπως όλα τα θαλασσινά,μην παραβράσετε γιατί οι καραβίδες θα χάσουν  την υφή και τη γεύση τους και θα γίνουν σαν λάστιχα.
2. Αν δεν τρώτε καυτερά μπορείτε να βάλετε μια γλυκιά πρ. πιπεριά ή να την παραλείψετε εντελώς.
3. Αν δεν έχετε καυτερή πιπεριά και σας αρέσει βάλτε καυτερή μουστάρδα.
4. Αν νηστεύετε  αφαιρέστε το κρασί και βάλτε νερό.









2 σχόλια: