Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ταρτάκια με κρέμα βανίλιας και καραμελωμένα αμύγδαλα !!!

Ένα γλυκάκι σκέτος πειρασμός!!!

Υλικά ...

για τα ταρτάκια:
200 γρ,αλεύρι
40 γρ, ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 αυγό

για τις κρέμες:
1 φακ. κρέμα ζαχαροπλαστικής(στιγμής)με γεύση βανίλια
το ανάλογο γάλα(-1/2 φλιτζάνι)
1 κρέμα γάλακτος 
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια

επικάλυψη:
 2 παστέλια αμυγδάλου
τριμμένα στο μούλτι σε χοντρά κομμάτια
κεράσι ή βύσσινο γλυκό κουταλιού


Εκτέλεση ...

1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής με 1/2 φλ. λιγότερο γάλα.Θέλουμε να είναι αρκετά σφιχτή,για να στέκεται.
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί μαζί με την άχνη και τη βανίλια.
3. Βάζουμε τις κρέμες στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.

4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη ,το αλάτι και τη βανίλια.Προσθέτουμε το βούτυρο παγωμένο και  με τα δάχτυλα και γρήγορες κινήσεις το κάνουμε τρίμματα,χωρίς να το δουλέψουμε πολύ.
5. Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε τόσο όσο να απορροφηθεί και να γίνει ζυμαράκι.
Σ'αυτό το στάδιο μπορούμε να το βάλουμε για λίγο στο ψυγείο,να ξανα-παγώσει το βούτυρο.
6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12  ίσα μέρη και ανοίγουμε μικρά φύλλα .Σε μία φόρμα για μάφινς στρώνουμε τα ζυμαράκια και με τα δάχτυλα δίνουμε το σχήμα της φόρμας λίγο πάνω από τη μέση περίπου. Βάζουμε σε κάθε θήκη ένα χαρτάκι για κεκάκια ή μεμβράνη και γεμίζουμε με ρύζι ή φακές.
7. Ψήνουμε για  στους  160 βαθμούς  με αντιστάσεις για 25' λεπτά με το βάρος και άλλα 10'λεπτά  άδεια να στεγνώσουν.Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

συναρμολόγηση :
8. Γεμίζουμε τα ταρτάκια με την κρ. ζαχαροπλαστικής και ένα δάχτυλο πιο πάνω,στρώνουμε την κρέμα με ένα μαχαιράκι γύρω γύρω .
9. Με ένα κορνέ  βάζουμε τη σαντιγί από πάνω.Με προσοχή βάζουμε τα τρ.αμύγδαλα να κολλήσουν εξωτερικά και γαρνίρουμε με ένα κερασάκι  ή βύσσινο .

Καλή απόλαυση !!!

μικρά μυστικά:
1. Μπορείτε να ετοιμάσετε τα ταρτάκια 2-3 μέρες πριν τα χρησιμοποιήσετε και να τα φυλάξετε σε μεταλλικό κουτί.Ή να αγοράσετε έτοιμα .
2. Στη σαντιγί μπορείτε να βάλετε όση άχνη θέλετε,εμάς μας αρέσει λίγο άγλυκη.
3. Βάλτε ότι γλυκό κουταλιού έχετε και σας αρέσει.
4. Αν θέλετε φτιάξτε μίνι ταρτάκια-μπουκίτσες  σε μικρότερες φόρμες,θα βγουν σχεδόν τα διπλά κομμάτια.




1 σχόλιο: