Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Μυδοπίλαφο αρωματικό !!!


Μεζές για τσίπουρο ή κυρίως πιάτο κατά τη διάρκεια της νηστείας .


Υλικά ...

1 κ. μύδια με το κέλυφος ή 1 σακούλα καθαρισμένα φρέσκα
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
αλάτι
1 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
(καυτερό αν σας αρέσει)
1  φλ τσ. ρύζι για πιλάφι(κίτρινο-Μπονέτ) 
4 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
.
Εκτέλεση ...

1. Τρίψτε καλά τα μύδια με ένα σύρμα να καθαρίσουν.Τραβήξτε την τριχιά με προσοχή.Πετάξτε όσα είναι ανοιχτά ή σπασμένα .
2.Σε μια κατσαρόλα βάλτε 4 φλ. νερό  να βράσει και ρίξτε μέσα τα  μύδια.Αφήστε να βράσουν για 2'-3' λεπτά,μέχρι να ανοίξουν και αφαιρέστε τα σε ένα μπολ.Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμα καθαρισμένα μύδια,απλά ζεματίστε τα για 2΄λεπτά και συνεχίστε τη διαδικασία κανονικά.
3 .Στραγγίξτε και κρατήστε το ζωμό στην άκρη ζεστό. Βγάλτε την ψίχα από τα μύδια και πετάξτε τα κελύφη .
4. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι ώσπου να γυαλίσουν. Συνεχίστε ρίχνοντας τις πιπεριές και το σκόρδο,να μαραθούν.Ρίξτε το ρύζι και ανακατέψτε καλά 2'-3' λεπτά.Αλατίστε και προσθέστε 2+ 1/2 φλ. ζωμό. Σκεπάστε και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 15' περίπου λεπτά.
5. Ρίξτε το κ.πιπέρι,τα μύδια ,τον άνηθο και αν χρειάζεται λίγο ακόμη από το ζωμό. Σκεπάστε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας και μετά το καπάκι. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε επάνω να φουσκώσει καλά το ρύζι και να πιει όλα τα υγρά για άλλα 10' περίπου.
6. Για να το σερβίρεται ρίξτε λίγο ακόμη φρέσκο άνηθο και λεμόνι αν σας αρέσει.Ζεστό ή κρύο τρώγεται το ίδιο ευχάριστα .
7. Βγάζει 4 μερίδες για κυρίως πιάτο ή 8 σαν μεζές.   

Καλή σας όρεξη !!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου