Υλικά ...
για το παντεσπάνι :
5 αυγά
1 φλ. τσ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 σφηνάκι λικέρ φράουλα
ή κονιάκ
1 φακ. μπέικιν
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
για τη σαντιγί :
500 ml κρέμα γάλακτος
1+1/2 φλ.τσ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κ.σ. λικέρ φράουλα(προαιρετικά)
1/2 κιλό φράουλες
1 φλ.τσ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση ...
5 αυγά
1 φλ. τσ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 σφηνάκι λικέρ φράουλα
ή κονιάκ
1 φακ. μπέικιν
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
για τη σαντιγί :
500 ml κρέμα γάλακτος
1+1/2 φλ.τσ. άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κ.σ. λικέρ φράουλα(προαιρετικά)
1/2 κιλό φράουλες
1 φλ.τσ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση ...
1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τις βανίλιες,το λικέρ και το μπέικιν.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ ώσπου να απορροφηθεί.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη φόρμα 26-28 εκ. περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25'-28' λεπτά περίπου.
4. Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το χωρίζουμε σε τρεις πάτους.
5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες,το λικέρ και την άχνη,μέχρι να έχουμε μια σαντιγί που να στέκεται .
2. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ ώσπου να απορροφηθεί.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένη φόρμα 26-28 εκ. περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25'-28' λεπτά περίπου.
4. Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το χωρίζουμε σε τρεις πάτους.
5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες,το λικέρ και την άχνη,μέχρι να έχουμε μια σαντιγί που να στέκεται .
Συναρμολόγηση :
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε τη βάση από το παντεσπάνι και απλώνουμε το 1/3 από τη μαρμελάδα και από πάνω το 1/4 από τη σαντιγί.Σκεπάζουμε με το δεύτερο πάτο και επαναλαμβάνουμε. Τοποθετούμε το τελευταίο παντεσπάνι,απλώνουμε τη μαρμελάδα, βάζουμε τη σαντιγί σε κορνέ και διακοσμούμε όπως μας αρέσει.Στολίζουμε από πάνω με τις φρέσκιες φράουλες .Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία !!!
Καλή επιτυχία !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου