Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Βάφλες τραγανο-αφράτες !!!


  Ποιος δεν αγαπάει τα Κυριακάτικα
πρωινά με την οικογένεια?
Ειδικά όταν συνοδεύονται από  νοστιμιές και αρώματα !!!

Υλικά ...

2 αυγά
1 1/2 φλ.τσ. γάλα φρέσκο
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 βανίλια
2 κ.σ. μπέικιν
2 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ.

για το σερβίρισμα...

για γλυκές:
πραλίνα,μαρμελάδα
σιρόπι,άχνη ζάχαρη
γλυκό κουταλιού
μέλι,φρέσκα φρούτα 
ξηρούς καρπούς
τριμμένο μπισκότο 
ινδοκάρυδο κ.α.

για αλμυρές:
ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό 
ψιλοκομμένο κοτόπουλο 
κασέρι,τυριά διάφορα 
πιπεριές,μανιτάρια κ.α.


Εκτέλεση ...

1. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά να φουσκώσουν .Προσθέτουμε ένα ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά με τη σειρά που δίνονται.Δεν θέλει πολύ χτύπημα ο χυλός.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη 10' λεπτά . 
2.Ζεσταίνουμε τη συσκευή για τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες.
3. Γεμίζουμε καλά τις βάσεις (βλέπε φώτο),περιμένουμε μερικά δευτερόλεπτα και σκεπάζουμε τη συσκευή.
4. Όταν το πράσινο λαμπάκι ανάψει(περίπου 3'),οι βάφλες μας είναι έτοιμες.
5. Τις σερβίρουμε με τα αγαπημένα μας υλικά.
Αλμυρές ή γλυκές είναι το ίδιο νόστιμες ,ακόμη και σκέτες .
6. Η συνταγή βγάζει ακριβώς 5 διπλά κομμάτια ή 10 μονά,για τη συγκεκριμένη συσκευή.

Καλή επιτυχία !!!

   








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου