Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Αλμυρά κουλούρια με σπανάκι νηστίσιμα !!!

Ένα σνακ για όλες τις ώρες.Με τον καφέ το πρωί,κολατσιό στο σχολείο ή τη δουλειά,συνοδευτικό για το ποτό σας !!!


Υλικά ...

για τη ζύμη:
300 ml ελαιόλαδο
250 ml ρετσίνα ή λευκό κρασί
750-800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. μπέικιν
2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη

για το σπανάκι:
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. σπανάκι 
4 φρέσκα κρεμμυδάκια 
άνηθο ή δυόσμο
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι

Εκτέλεση ...

1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σπανάκι.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε το σπανάκι ,τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και αλατίζουμε .Τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαραθούν και να στεγνώσουν τελείως τα υγρά τους.
2. Προσθέτουμε τον άνηθο ή το δυόσμο, τη ρίγανη,ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
3. Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη με τελευταίο το αλεύρι και ετοιμάζουμε μια αρκετά σφιχτή ζύμη.
4.Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το ζύμωμα να πάει παντού.Ίσως χρειαστεί μια χούφτα αλεύρι ακόμα.
5. Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
6. Πλάθουμε κορδόνια στο πάχος δάχτυλου και τα γυρνάμε σε κρίκους ή τα αφήνουμε μπαστουνάκια.
7. Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 C βαθμούς για 25' λεπτά πάνω κάτω αντίσταση και για άλλα 5' στον αέρα .
Ανάλογα το φούρνο πάντα.
8. Γίνονται  δυο λαμαρίνες,30- 35 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος.


Καλή επιτυχία !!!











2 σχόλια:

  1. Καταπληκτκά τα κρικάκια ειδικά με το σπανάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικη συνταγη, σαν του εμποριου! Γευστικοτατα, συγχαρητηρια! Ενας τροπος να φανε μικροι μεγαλοι σπανακι (εγω προσθετω και πρασο στο τσιγαρισμα, γλυκιζει λιγο παραπανω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή