Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Παντζαροκεφτέδες νηστίσιμοι !!!



 Παντζαρόφυλλα, οι περισσότεροι δεν ξέρουν πως τρώγονται και πόσο νόστιμα είναι !!! 

Υλικά ...

1 μάτσο φύλλα από πατζάρια 
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια 
1/2 ματσάκι μαϊντανό 
λίγο δυόσμο 
100 γρ. φέτα νηστίσιμη(προαιρετικά) 
αλάτι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. σουρωτή ή σόδα 
1 κ.γλ. μπέικιν
1 φλ.τσ. αλεύρι

Εκτέλεση ...

1.Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα φύλλα και τα μυρωδικά μας.Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα ψιλοκόβουμε.
2. Τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά,με τη σειρά που δίνονται και ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό.
3. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο σουρωτή ή λίγο αλεύρι ακόμα.
4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε μπόλικο σπορέλαιο και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα,αραιά γιατί φουσκώνουν αρκετά.
5. Γυρίζουμε μόνο όταν δούμε ότι ρόδισαν από κάτω και όχι όλη την ώρα για να μην τραβήξουν πολύ λάδι.
6. Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρουμε.Ζεστοί οι κρύοι είναι το ίδιο νόστιμοι.
7. Σερβίρουν 6 άτομα .  

Καλή σας όρεξη !!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου