Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Μίνι ανάποδο κέικ με καραμελωμένο ανανά !!!

Μίνι κέικ ανανά,ζουμερό και σούπερ αρωματικό !!!


Υλικά ...

για το κέικ :
2 αυγά
3/4 φλ.τσ. ζάχαρη
5 κ.σ. χυμό ανανά(από την κονσέρβα)
2/3 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γλ. μπέικιν
1 πρέζα αλάτι

για τη βάση:
1 κονσέρβα ανανά
14 κερασάκια μαρασκίνο 
ή από γλυκό κουταλιού
2/3 φλ.τσ. καστανή ζάχαρη
5 κ.σ. βούτυρο   


Εκτέλεση ...

1. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το χυμό ανανά για 3' να ασπρίσουν.Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.Προσθέτουμε το μείγμα στα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ για άλλα 2' λεπτά.
2. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη.Βράζουμε για 1' λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Βουτυρώνουμε καλά 14 θήκες για μάφιν και μοιράζουμε το μείγμα της ζάχαρης.Τοποθετούμε από πάνω κομμάτια ανανά και ανάμεσα κομμένα κεράσια.Ή αν θέλουμε ολόκληρη φέτα και στη μέση ένα ολόκληρο κεράσι.(βλέπε φώτο)
4.Γεμίζουμε με το μείγμα του κέικ μέχρι τα 3/4 περίπου της φόρμας γιατί θα φουσκώσει.
5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20'-25' ή μέχρι να ροδίσουν .
6. Αφήνουμε 5' να κρυώσουν.Αναποδογυρίζουμε σε ένα δίσκο ή μια σχάρα και αφήνουμε 2' πριν σηκώσουμε με προσοχή τις φόρμες.

Καλή επιτυχία !!!

Μικρά μυστικά ...
1. Δοκιμάστε αν ψήθηκαν ,με μια οδοντογλυφίδα αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμα.
2. Για να είστε σίγουροι πως θα βγουν ολόκληρα τα κεκάκια,περάστε τα γύρω γύρω με ένα μαχαιράκι με προσοχή πριν γυρίσετε τη φόρμα.
3.Χρησιμοποιήστε ΄φόρμες για μάφιν ,αλλά και για σουφλέ αν έχετε την ίδια δουλειά κάνουν(βλέπε φώτο).










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου