Υλικά ...
1 κοτόπουλο
μουστάρδα
αλάτι
ρίγανη
μείγμα για κοτόπουλο
για τις πατάτες ...
4 πατάτες σε χοντρά κομμάτια
2 καρότα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κλαδιά δεντρολίβανο
3 κλαδιά θυμάρι
για τη μαρινάδα ...
1 λεμόνι το χυμό
1/2 πορτοκάλι το χυμό(προαιρετικά)
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. τζίντζερ
αλάτι
Εκτέλεση ...
1. Παίρνουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ και κλείνουμε την τρύπα,πρώτα με αλουμινόχαρτο και μετά με μια λαδόκολλα.
2. Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα σε αλατισμένο νερό για 10' λεπτά.Στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε στη φόρμα του κέικ.Προσθέτουμε τα κρεμμύδια,τα σκόρδα κομμένα στη μέση και τα μυρωδικά.
(βλέπε φώτο)
3. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα,χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί με το μιξεράκι του καφέ ή με ένα ταπεράκι.
4. Αλατίζουμε καλά το κοτόπουλο μέσα έξω και με τη βοήθεια ενός πινέλου το πασαλείβουμε με μουστάρδα.Πασπαλίζουμε καλά με ρίγανη ή θυμάρι και με το μείγμα κοτόπουλου.
5. Τοποθετούμε το κοτόπουλο όρθιο στη φόρμα(να σταθεί καλά) και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα,να πάει παντού και στις πατάτες.
6. Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 1 1/2 ώρα στους 180 βαθμούς.Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15'-20'λεπτά,να ροδίσει καλά.Στο τέλος μπορείτε να βάλετε για λίγο και τον αέρα για να γίνει πιο τραγανή η πέτσα.
7. Σερβίρει 4 άτομα.
Καλή σας όρεξη !!!
Μικρά μυστικά
1. Αν δεν σας αρέσει το πορτοκάλι στο φαγητό ,μην το βάλετε.
2. Αν δεν έχετε μείγμα για κοτόπουλο,μπορείτε να φτιάξετε δικό σας με τα υλικά που σας αρέσουν σε ίσες ποσότητες.Μια πρόταση είναι: Ρίγανη,θυμάρι,δεντρολίβανο,πάπρικα ,μπούκουβο γλυκό,σκόνη μουστάρδας,κουρκουμά και αλάτι.
3. Αν δείτε πως παίρνει γρήγορα χρώμα στο λαιμό,σκεπάστε το σημείο με λίγο αλουμινόχαρτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου