Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Αλμυρά κρουασάν με κοτόπουλο !!!


Λαχταριστά αλμυρά κρουασάν για όλες τις ώρες.Για το σχολείο,το γραφείο ή το πάρτι.Γίνονται ανάρπαστα !!!

Υλικά ...

για τη ζύμη :

1 ποτήρι γάλα χλιαρό
60 γρ. μαγιά νωπή ή 2 φακ. ξερή
1 ποτ. σπορέλαιο
2 αυγά
1 1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ. (όσο πάρει)

για τη γέμιση :

2 στήθη κοτόπουλο ψιλοκομμένο
(βρασμένο ή ψητό)
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβάκια
1 φλ.τσ. διάφορα τριμμένα κασέρια
1 φλ.τσ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
πάπρικα καπνιστή
ρίγανη
αλάτι

για την επάλειψη :

 1 αυγό
3-4 κ.σ. σπορέλαιο 
 άσπρο και μαύρο σουσάμι(προαιρετικά)


Εκτέλεση ...

1. Λιώνουμε τη μαγιά στο γάλα . Σε μια λεκάνη βάζουμε το λάδι,τη ζάχαρη,τα αυγά και το μείγμα της μαγιάς . Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι.Ρίχνουμε και το αλάτι.
2. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ρίχνοντας αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μέτριο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.Το σκεπάζουμε με μεμβράνη ή μία πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει  για 35'-40' λεπτά περίπου.
3. Ετοιμάζουμε τη γέμιση,ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.Προσοχή στο αλάτι γιατί ίσως τα τυριά να είναι αλμυρά.
4. Αφού διπλασιαστεί η ζύμη μας,κόβουμε κομμάτια  και ανοίγουμε φύλλα περίπου 30-40 εκ. .Χαράζουμε στα 8 και βάζουμε 1 κουταλιά γέμιση σε κάθε τρίγωνο στην έξω πλευρά.Τυλίγουμε από έξω προς τα μέσα σχηματίζοντας κρουασάν.(βλέπε φώτο)
5. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα ή επάνω σε λαδόκολλα,αρκετά αραιά γιατί φουσκώνουν πολύ.Τα αφήνουμε 10' να ξεκουραστούν,σκεπασμένα με πετσέτα. 
6. Χτυπάμε το αυγό με το λάδι και περνάμε με ένα πινέλο τα κρουασάν απαλά.Ρίχνουμε από πάνω αν θέλουμε άσπρο και μαύρο σουσάμι.
7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25'-30' στις αντιστάσεις να ροδίσουν .
8. Τα βγάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο νόστιμα.
9. Γίνονται 40-48 κομμάτια,ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.Προσαρμόζουμε και το χρόνο ψησίματος.

Καλή επιτυχία !!!

Μικρά μυστικά ...
1. Μπορείτε αν θέλετε να μαράνετε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι.Εγώ δεν το κάνω.
2. Κάθε φορά που μας περισσεύει ένα κομμάτι κοτόπουλο εγώ το ξεκοκαλίζω και το κρατάω στην κατάψυξη σε ένα σακουλάκι.Έτσι έχω πάντα έτοιμο κοτόπουλο για ότι θέλω να κάνω.Το ίδιο κάνω και με τα κασέρια ή τα αλλαντικά.
3. Δεν χρειάζεται να αλευρώσετε τον πάγκο για να ανοίξετε το φύλλο γιατί δεν κολλάει.
4. Αν σας περισσέψει ζύμη,μπορείτε να τη γεμίσετε με ότι άλλο θέλετε.
5. Στο 4 βήμα μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα ψήσετε κάποια άλλη φορά.Αφού τα αφήσετε για λίγο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος συνεχίζεται κανονικά.
6. Επίσης μπορείτε να τα βάλετε ψημένα στην κατάψυξη και να βγάζετε όσα χρειάζεστε κάθε φορά.

  










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου