Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Κουραμπιέδες της Τάσας !!!

Α
Αγαπημένο γλυκό  των Χριστουγέννων και όχι μόνο !!

   Υλικά ...

300 γρ. βούτυρο αγελαδινό(φρέσκο)
200 γρ. νέα Φυτίνη  ή άλλο φυτικό βούτυρο
1 φλ. τσ. άχνη ζάχαρη
1/8 κ.γλ. αλάτι
1/2 φακ. μπέικιν
1/2 κ.γλ. σόδα φαγητού
1 κρόκο αυγού
1/2 φλ.ελ.κ. ούζο ή τσίπουρο 
1 ποτήρι αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα
1 κ. αλεύρι περίπου

για το πασπάλισμα 

500 γρ. άχνη ζάχαρη 
2 βανίλιες
Ανθόνερο(προαιρετικά)

Εκτέλεση ...

1. Αφήνουμε τα βούτυρα εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
2. Στο μίξερ χτυπάμε τα βούτυρα με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. 
3. Προσθέτουμε  όλα τα υπόλοιπα υλικά(εκτός από το αλεύρι),να ενσωματωθούν στη ζύμη.
4. Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι ,ρίχνοντας  το αλεύρι όχι όλο μαζί(ίσως δεν το πάρει όλο).
5. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα,χωρίς να παραζυμώσουμε.
6.Πλάθουμε κουραμπιέδες περίπου 30 γρ. και αραδιάζουμε επάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.Πατάμε με τον αντίχειρα στο κέντρο ,να σχηματιστεί μια λακουβίτσα.
7. Ψήνουμε στους 170 C βαθμούς περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από κάτω.
8. Ραντίστε τους όπως είναι ζεστοί με λίγο ανθόνερο ,(αν θέλετε)και πασπαλίστε με μπόλικη άχνη ζάχαρη στην οποία θα ανακατέψετε τις βανίλιες.
9. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς πριν τους στοιβάξετε στις πιατέλες.

Καλή επιτυχία  !!!


Μικρά μυστικά...
1. Αν δεν θέλετε Φυτίνη αντικαταστήστε με μαργαρίνη ή ακόμη καλύτερα με φρέσκο βούτυρο.
2. Μην ζυμώνετε πολύ γιατί θα σφίξουν οι κουραμπιέδες.
3. Το ανθόνερο δίνει έξτρα άρωμα και βοηθάει να κολλήσει η άχνη καλύτερα,αν δεν έχετε παραλλείψτε 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου