24 ώρες είναι αρκετές για να ετοιμάσετε ένα υπέροχο λικέρ με το αγαπημένο ρόδι !!!
Υλικά ...
3 φλ.τσ. σπόρους ροδιού
3 φλ.τσ. ζάχαρη
3 φλ.τσ. αλκοόλ(τσίπουρο ή κονιάκ ή βότκα)
1 κανελόξυλο (προαιρετικά)
Εκτέλεση ...
1. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα .
2. Μόλις αρχίσει να βράζει μετράμε 2' λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
3. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 24 ώρες.
4. Περνάμε από τουλπάνι ή τούλι και έτοιμο.
Διατηρούμε το λικέρ στο ψυγείο.
5. Το λικέρ αυτό γίνεται λίγο θολό.
6. Μπορούμε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την ποσότητα αναλόγως τα ρόδια που έχουμε κάθε φορά,αρκεί να είναι όλα σε ίσες ποσότητες.
Καλή απόλαυση ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου