Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Τα Κουρού της Τάσας !!!

Η παλιά συνταγή της μαμάς μου ελαφρώς πειραγμένη από μένα !!!

Υλικά ...

για τη ζύμη...
1 γιαούρτι (ότι έχουμε)
1 φλ.τσ. σπορέλαιο
1 πλάκα φρέσκο βούτυρο
(λιωμένο)
1 κ.γλ. αλάτι
1 φακ. μπέικιν
1 κ.γλ. ξερή μαγιά
1 αυγό 
6 φλ.τσ. αλεύρι γ.ο.χ.
(750 γρ. περίπου)

για τη γέμιση ...
350 γρ. φέτα τριμμένη
150 γρ. κασέρι παραδοσιακό τριμμένο
2 ασπράδια αυγού
μαύρο πιπέρι
λίγο φρέσκο δυόσμο

για την επάλειψη...
τους 2 κρόκους 
2-3 κ.σ. σπορέλαιο
σουσάμι


Εκτέλεση ...

1. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα ή ένα πιρούνι.Προσθέτουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα μέτριο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια.Δεν θέλει πολύ ζύμωμα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
3. Παίρνουμε ζυμάρι στο μέγεθος ενός καρυδιού και το ανοίγουμε σε κύκλο επάνω στον πάγκο με την παλάμη μας.Για πιο όμορφο αποτέλεσμα μπορούμε να κόψουμε τριγύρω με ένα κουπ-ατ ή ένα ποτήρι(βλέπε φώτο).
4. Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση  στο κέντρο,και σηκώνουμε τις άκρες προς τα επάνω.Με τα δάχτυλα κλείνουμε καλά τις δυο πλευρές για να μην φύγει η γέμιση στο ψήσιμο(βλέπε φώτο).Τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. 
5. Χτυπάμε τους κρόκους με το λάδι και περνάμε με ένα πινέλο τα πιτάκια μας.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι από πάνω (αν θέλουμε).
6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'-35' περίπου να ροδίσουν καλά.
7. Βγαίνουν περίπου 40-45 κομμάτια .

Καλή επιτυχία !!!


Μικρά μυστικά...
1. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και ατομικά κουρού. Θα βάλετε περίπου 70-80 γρ. ζύμη και 2 κ.σ. γέμιση.Θα ψήσετε λίγο παραπάνω για να ροδίσουν.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου