Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Καλαμαράκια ή θράψαλα τηγανιτά,τραγανά έξω και πολύ τρυφερά μέσα !!!

Είτε σαν μεζές,είτε σαν κυρίως τα τηγανιτά καλαμαράκια φέρνουν το καλοκαίρι στο πιάτο σας !!!
Υλικά ...

1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια
ή θράψαλα 

για το πανάρισμα...
1 φλ.τσ. αλεύρι
1 φλ.τσ. καλαμποκάλευρο
1/2 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό

αλάτι

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση ...

1. Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια,τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους όσο ένα δάχτυλο περίπου.Χωρίζουμε και τα πόδια σε 2-3 μέρη.
2. Στραγγίζουμε καλά και αλατίζουμε ελαφρά.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαρτί κουζίνας για να τα στεγνώσουμε.
3. Σε ένα τάπερ ή σακούλα τροφίμων ανακατεύουμε τα υλικά για το πανάρισμα και ρίχνουμε λίγα λίγα τα καλαμαράκια. Τινάζουμε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι και αραδιάζουμε σε ένα δίσκο.
4. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές.Τα γυρίζουμε μόνο μία φορά και δεν τα παραψήνουμε γιατί σκληραίνουν.Τα βγάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν τα λάδια και σερβίρουμε με "τσιπουράκι". 
5. Σερβίρει 4 άτομα περίπου .

Καλή σας όρεξη !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου