Μας περίσσεψε καρυδόπιτα?? Φτιάχνουμε ένα καινούριο γλυκό και εντυπωσιάζουμε !!!
Υλικά ...
3-4 κομμάτια καρυδόπιτα σε τρίμματα
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
χτυπημένη με το ανάλογο γάλα
1 σαντιγί σε μεταλλικό κουτί χτυπημένη με
1/2 κουτί ζαχαρούχο και
1/2 κ.γλ. κανέλα
για το γαρνίρισμα...
λίγα καρύδια τριμμένα
τριμμένη κουβερτούρα
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
χτυπημένη με το ανάλογο γάλα
1 σαντιγί σε μεταλλικό κουτί χτυπημένη με
1/2 κουτί ζαχαρούχο και
1/2 κ.γλ. κανέλα
για το γαρνίρισμα...
λίγα καρύδια τριμμένα
τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση ...
1. Ετοιμάζουμε τις κρέμες και τρίβουμε την καρυδόπιτα με ένα πιρούνι.
2. Σε σφηνάκια ή μικρά ποτηράκια βάζουμε εναλλάξ δύο στρώσεις καρυδόπιτα-κρέμα.
3. Γαρνίρουμε με σαντιγί και πασπαλίζουμε καρύδια και κουβερτούρα(προαιρετικά)
4. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο έξτρα κανέλα.
5. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.
6. Βγάζει περίπου 25-30 σφηνάκια ανάλογα το μέγεθος.
Καλή απόλαυση !!!
Μικρά μυστικά:
1. Μπορείτε αν θέλετε να τα κάνετε σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια.Βγαίνουν 10-12 περίπου.
2. Μπορείτε να βάλετε ότι γλυκό ταψιού σας έχει περισσέψει:ραβανί,αμυγδαλόπιτα ,σάμαλι κ.α.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου