Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Κότσια χοιρινά με πατάτες λουκούμι !!!

                                                 

Τα πιο εύκολα,γρήγορα,νόστιμα και ζουμερά κότσια που φάγατε ποτέ !!!



Υλικά...
Για τα κότσια

3-4 κότσια (χωρίς πέτσα)
4 σκελίδες σκόρδο σε τέταρτα 
12 κόκκους μπαχάρι
20 κόκκους πιπέρι
3-4 κ.σ. μουστάρδα
Ρίγανη
Κόκκινο πιπέρι
Αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
4 λαδόκολλες 

Για τις πατάτες

5-6 μέτριες πατάτες σε χοντρά κομμάτια
3-4 καρότα σε μπαστούνια (αν θέλουμε )
2 λεμόνια το χυμό
1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι
Ρίγανη
1 ποτ. νερό

Εκτέλεση...

1. Πλένουμε και αλατίζουμε καλά τα κότσια.Με ένα μαχαιράκι κάνουμε σχισμές σε 3-4 σημεία του κρέατος και μπήγουμε μέσα σκόρδο,μπαχάρι και πιπέρια.
2.Τα αλείφουμε με μουστάρδα και τα πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι και ρίγανη.
3. Σε μια λαδόκολλα ρίχνουμε 2 κ.σ.ελαιόλαδο και βάζουμε επάνω ένα κότσι.Το τυλίγουμε σε πακέτο και ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα .
4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε γάστρα ή ταψί με καπάκι.
Τοποθετούμε τα πακέτα επάνω στις πατάτες και σκεπάζουμε τη γάστρα.
5. Ψήνουμε στους 230 C βαθμούς για 2 ώρες.Βγάζουμε το καπάκι, αφαιρούμε τις λαδόκολλες και ψήνουμε για άλλα 30' λεπτά για να ροδίσει το φαγητό.Τα γυρνάμε 1-2 φορές.Έτοιμο...
6. Σερβίρει 5-6 άτομα .


Καλή σας όρεξη !!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου