Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Νηστίσιμα μίνι ελαιόψωμα !!!

Λαχταριστά αλμυρά ψωμάκια για τη νηστεία και όχι μόνο. Ένα σνακ για όλες τις ώρες!!!

Υλικά ...

Για τη ζύμη:

1 φακ. ξερή μαγιά ή 25 γρ.φρέσκια
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.γλ. αλάτι
1 φλ.ελ.κ. σπορέλαιο 
500 γρ. αλεύρι περίπου

Για τη γέμιση:

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1 φλ.τσ. ελιές πράσινες και μαύρες ψιλοκομμένες
1/2 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι
1 φλ.τσ. σπιτική σάλτσα ή κονκασέ

Εκτέλεση...

1. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας .Σε μια λεκάνη λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό προσθέτουμε το λάδι,το αλάτι και τόσο αλεύρι όσο να έχουμε ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
2. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.30'-40' περίπου.
3.Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και καίμε λίγο το σκόρδο,να βγάλει το άρωμά του.Προσθέτουμε τη σάλτσα ,το πιπέρι ,αλατίζουμε και βράζουμε για μερικά λεπτά,ώσπου να πιει τα υγρά της.
3. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τη ρίγανη. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.
4.Χωρίζουμε στη μέση το ζυμαράκι μας.Ανοίγουμε δύο φύλλα 20χ35 περίπου και απλώνουμε τη σάλτσα και τις ελιές.Τυλίγουμε σε ρολό από την μακρυά πλευρά και κόβουμε σε φέτες περίπου 2 εκ.
5. Τοποθετούμε σε φορμάκια μάφιν λαδωμένα ή σιλικόνης αν έχουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 20'λεπτά.
6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20' περίπου να ροδίσουν .
7. Βγαίνουν περίπου 25-30 κομμάτια ,αναλόγως πως θα τα κόψουμε.

Μικρά μυστικά:

Μπορούμε να βάλουμε και ψιλοκομμένα μανιτάρια ή πιπεριές αν θέλουμε.

Καλή απόλαυση !!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου