Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Γλιστρίδες σαλάτα-τουρσί !!!

Ταπεινή και περιφρονημένη αγριάδα που φυτρώνει κυρίως σε μπαξέδες το καλοκαίρι.

Κάτι μεταξύ σαλάτας και γρήγορου τουρσί.
Αν τις βάλουμε σε αποστειρωμένα βάζα όπως είναι καυτές,μπορούμε να τις διατηρήσουμε για το χειμώνα.
Μεζεδάκι για καλοφαγάδες !!!

Υλικά...

5-6 ρίζες γλιστρίδα ή μισό κιλό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3-4 κ.σ. ξύδι ή 1/2 λεμόνι
αλάτι
ελαιόλαδο


Εκτέλεση...

1. Πλένουμε τις γλιστρίδες και και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια 8-10 εκ.
2. Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βουτάμε τις γλιστρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν 4'-5' λεπτά μόνο.
3. Τις στραγγίζουμε καλά και όπως είναι ζεστές τις ανακατεύουμε με το σκόρδο,το ξύδι και μπόλικο ελαιόλαδο.Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται .

Καλή σας όρεξη !!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου