Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Πάστα Φλόρα Νηστίσιμη !!!

Μια υπέροχη νηστίσιμη πάστα Φλόρα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κανονική !!! 

Υλικά ...

1φλ.τσ. σπορέλαιο
1/2 φλ.τσ. χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. λικέρ (ότι έχουμε)
1 βανίλια
4 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει

300 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο (ή ότι μας αρέσει)

Εκτέλεση...

1. Χτυπάμε με το σύρμα τα πέντε πρώτα υλικά,να ενωθούν καλά.
2. Προσθέτουμε το αλεύρι,όχι όλο μαζί και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι και μετά με το χέρι,μέχρι να απορροφηθεί  και να γίνει μια λεία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
3. Χωρίζουμε τα 2/3 της ζύμης και την απλώνουμε με το χέρι σε ταρτιέρα ή ταψάκι 28-30 εκ. περίπου να πιάσει και λίγο προς τα πάνω στα τοιχώματα .(Δεν χρειάζεται λάδωμα το ταψί)
4. Απλώνουμε τη μαρμελάδα .
5. Με το 1/3 της ζύμης που κρατήσαμε κάνουμε λωρίδες και τοποθετούμε από πάνω σταυρωτά.
6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35'-40'περίπου να ροδίσει .

Μικρά μυστικά...

1. Αν θέλουμε κόβουμε τη ζύμη με κουπ ατ . φώτο)
2. Μπορούμε να βάλουμε δύο γεύσεις μαρμελάδα. 
3. Αν θέλουμε μεγάλη δόση,μετράμε τα υλικά με ένα μεγάλο ποτήρι και χρησιμοποιούμε το ταψί  της κουζίνας.

Καλή απόλαυση !!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου