Υλικά ...
1 φλ.τσ. σπορέλαιο
1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. γκαζόζα,ή Srite ή πορτοκαλάδα με ανθρακικό (ότι έχουμε)
2 μεγάλα πορτοκάλια το χυμό και το ξύσμα τους
1 φλ.τσ. ινδοκάρυδο
1 φακ. μπέικιν
2 βανίλιες
3 1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση ...
1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για 2'-3' λεπτά να γίνει σαν κρέμα.
2. Προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά,με τελευταίο το αλεύρι,χωρίς να δουλέψουμε πολύ το μείγμα.
3. Σε δυο φόρμες για μίνι κεκάκια στρώνουμε χαρτάκια "μάφιν "και μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα 3/4 περίπου.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25' περίπου,να ροδίσουν ελαφρά.
5. Συνολικά γίνονται 24 κομμάτια .
Μικρά μυστικά...
Αν θέλουμε όταν κρυώσουν μπορούμε να τα καλύψουμε με άχνη ζάχαρη ή γλάσο βανίλιας.
(1φλ. άχνη ζάχαρη ,1 βανίλια και προσθέτουμε κουταλιές νερό ή χυμό μέχρι να έχουμε ένα λείο αλλά αρκετά παχύρευστο γλάσο).
1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. γκαζόζα,ή Srite ή πορτοκαλάδα με ανθρακικό (ότι έχουμε)
2 μεγάλα πορτοκάλια το χυμό και το ξύσμα τους
1 φλ.τσ. ινδοκάρυδο
1 φακ. μπέικιν
2 βανίλιες
3 1/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση ...
1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για 2'-3' λεπτά να γίνει σαν κρέμα.
2. Προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά,με τελευταίο το αλεύρι,χωρίς να δουλέψουμε πολύ το μείγμα.
3. Σε δυο φόρμες για μίνι κεκάκια στρώνουμε χαρτάκια "μάφιν "και μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τα 3/4 περίπου.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25' περίπου,να ροδίσουν ελαφρά.
5. Συνολικά γίνονται 24 κομμάτια .
Μικρά μυστικά...
Αν θέλουμε όταν κρυώσουν μπορούμε να τα καλύψουμε με άχνη ζάχαρη ή γλάσο βανίλιας.
(1φλ. άχνη ζάχαρη ,1 βανίλια και προσθέτουμε κουταλιές νερό ή χυμό μέχρι να έχουμε ένα λείο αλλά αρκετά παχύρευστο γλάσο).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου