Υλικά ...
1/2 κιλό κιμά (ανάμεικτο)
1 αυγό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 μέτρια πατάτα τριμμένη στον τρίφτη
ή (2 φέτες μουσκεμένο ψωμί)
2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ξύδι
φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση ...
1.Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά με τη σειρά,εκτός από τη φρυγανιά.Ζυμώνουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη φρυγανιά,ώσπου να έχουμε ένα λείο,όχι πολύ σφιχτό μείγμα.
2.Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο (όσο περισσότερο,τόσο καλύτερα).
3. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια στο σχήμα που θέλουμε(στο σημείο αυτό μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη) και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά,μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
4. Αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο ή στη σχάρα ή για το τηγάνι να τα περάσουμε από αλεύρι ή φρυγανιά.
5. Σερβίρουμε με πιλάφι (δείτε εδώ) ή τηγανιτές πατάτες .
Καλή σας όρεξη !!!
Τα αλευρώνουμε πριν τα τηγανίσουμε η όχι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ δεν τα αλευρώνω,αν θέλετε όμως μπορείτε να το κάνετε !!
ΑπάντησηΔιαγραφή