Ένα αφράτο κέικ με άρωμα βερίκοκο και λαχταριστή σοκολάτα !!!
Υλικά...
Για το κέικ:
250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. σιρόπι από γλυκό βερίκοκο
1 γιαούρτι
4 αυγά
2 βανίλιες
4 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κ.γλ. μπέικιν
3κ.σ. κακάο
4-5 βερίκοκα γλυκό ψιλοκομμένα
Για την επικάλυψη:
200 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. σπορέλαιο
Εκτέλεση...
1. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 2' λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,τις βανίλιες και το μπέικιν.
2. Συνεχίζουμε με το γιαούρτι και το σιρόπι.Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ.Αδειάζουμε τα 2/3 από τη ζύμη και σκορπάμε επάνω τα κομμάτια από τα βερίκοκα.
4. Στην υπόλοιπη ζύμη προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.Σκεπάζουμε τα βερίκοκα με τη σοκολατένια ζύμη,χωρίς να ανακατέψουμε.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 55'-60' λεπτά.
7.Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το περιχύνουμε με τη σοκολάτα που θα λιώσουμε σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά (ή σε μπεν-μαρί).Το στολίζουμε αν θέλουμε με χρ. τρούφα.
Καλή απόλαυση !!!
Αν δεν θέλουμε σοκολάτα μπορούμε να μην βάλουμε. Θα είναι πολύ νόστιμο και σκέτο .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου