Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Πικραμύγδαλο-αμαρέτο-Βερίκοκο λικέρ !!!


Ένα ιδιαίτερο λικέρ,όχι και τόσο συνηθισμένο !!!

Υλικά...

1 λίτρο τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)
80 πικραμύγδαλα (από βερίκοκα)
40 κουκούτσια από βερίκοκα(ολόκληρα)
3-4 ολόκληρα βερίκοκα (προαιρετικά)
300 γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι:

1 κιλό ζάχαρη
800 ml νερό


Εκτέλεση...

1.Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη γυάλα και τη σφραγίζουμε καλά.
2. Τοποθετούμε τη γυάλα σε ένα σημείο με πολύ ήλιο,για τρεις μήνες .
3. Κατά διαστήματα την ανακινούμε για να λιώσει η ζάχαρη.
4. Σουρώνουμε και περνάμε από τούλι το υγρό της γυάλας.
5.Βράζουμε το σιρόπι για 5' από το σημείο βρασμού και το αφήνουμε να κρυώσει.
6. Ανακατεύουμε τα δύο υγρά  στη γυάλα  και αφήνουμε για ένα μήνα σε σκιερό μέρος αυτή τη φορά.
7. Μοιράζουμε το λικέρ σε μπουκάλια και απολαμβάνουμε ένα πολύ ιδιαίτερο και αρωματικό ηδύποτο . 
8. Ιδανική πρόταση σερβιρίσματος ,με ένα βερίκοκο γλυκό του κουταλιού !!!

Καλή επιτυχία !!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου