Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Τούρτα για μεγάλα παιδιά !!!

Μια απλή,άλλα πάντα εντυπωσιακή και νόστιμη τούρτα !!!

Υλικά ...
για το παντεσπάνι:
5 μεγάλα αυγά
1 φλ.τσ. ζάχαρη
1 φλ.τσ. αλεύρι
1 φακ. μπέικιν
2 βανίλιες

για τη γέμιση:


1 κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα
(χτυπημένη με το ανάλογο γάλα)
2 τενεκεδάκια φυτική σαντιγί 
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)
1 σφηνάκι λικέρ ή γάλα
2 βανίλιες
μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής(προαιρετικά)


Εκτέλεση ...
Για το παντεσπάνι :
1. Χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη για 3'-4' λεπτά,να γίνουν σαν κρέμα .
2. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το μπέικιν.
3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι,χωρίς να παιδέψουμε πολύ το μείγμα,για να μην χάσει τον όγκο του.
4. Αδειάζουμε σε ταψί 28 εκ.περίπου, βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 175 βαθμούς, για 25'-28'περίπου.
6. Ξεφορμάρουμε αμέσως και αφήνουμε να κρυώσει.Το χωρίζουμε σε τρεις πάτους με μεγάλο πριονωτό μαχαίρι.

για τη γέμιση:
1. Χτυπάμε τη σαντιγί και προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζαχαρούχο και το λικέρ. Όταν φουσκώσει καλά και στέκεται είναι έτοιμη .
2. Χωρίζουμε το 1/3 περίπου και το αφήνουμε στην άκρη.Στα υπόλοιπα 2/3 ρίχνουμε λίγες σταγόνες χρώμα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε την απόχρωση που θέλουμε.

 Συναρμολόγηση:
1. Σε μια μεγάλη πιατέλα τοποθετούμε τον πρώτο πάτο,απλώνουμε την κρέμα σοκολάτα(αν θέλουμε κρατάμε λίγο για τη διακόσμηση).
2. Σκεπάζουμε με τον δεύτερο πάτο και στρώνουμε τη λευκή σαντιγί.
3.Τοποθετούμε και τον τρίτο πάτο με προσοχή και με μια σπάτουλα καλύπτουμε την τούρτα με μια λεπτή στρώση από τη γαλάζια σαντιγί σε όλη την επιφάνεια.
4. Με κορνέ στολίζουμε την τούρτα με ροζέτες, όπως μας αρέσει.
5. Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζαχαρωτά,ξηρούς καρπούς,τρούφες κ.α. ότι μας αρέσει.
             

Καλή σας απόλαυση !!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου