Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ρολά κανέλας με γλάσο από κρέμα τυριού !!!

    Cinnamon rolls 

Υλικά...
Για τη ζύμη

5-51/2 φλ.τσ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
2 φακ. μαγιά ξερή ή  50 γρ. νωπή
1 φλ.τσ. γάλα χλιαρό
1/2 φλ. τσ. νερό χλιαρό
3 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
3 κ.σ. σπορέλαιο
1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
2 αυγά 
1 πρέζα αλάτι

Υλικά...
Για τη γέμιση

1/2  φλ. μαργαρίνη λιωμένη
2-3 κ.σ. κανέλα
1 φλ. τσ. καστανή ζάχαρη
1/2 φλ.τσ. άσπρη ζάχαρη

Υλικά...
Για το γλάσο

200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. μαργαρίνη  σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ.τσ. άχνη ζάχαρη
1 Βανίλια

Εκτέλεση ...

1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι,το αλάτι και τη ζάχαρη.
2. Σε ένα φλιτζάνι λιώνουμε τη μαγιά στο νερό .
3. Χτυπάμε λίγο τα αυγά και μαζί με τα υπόλοιπα υλικά τα ρίχνουμε στο αλεύρι .
4. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι,μέχρι να έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη.Θα κολλάει αρκετά,ίσως χρειαστεί ελάχιστο αλεύρι ακόμα.
5. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη για 11/2 με 2 ώρες περίπου,ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη.Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 1/2 εκ..Με ένα πινέλο απλώνουμε τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη που έχουμε ανακατέψει πριν σε ένα μπολ.
7. Τυλίγουμε από τη μακριά πλευρά σε ρολό και κόβουμε σε 8-10 φέτες .
8. Τοποθετούμε τα ρολά σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και σκεπάζουμε  με μία πετσέτα.Αφήνουμε για  30-40 λεπτά να φουσκώσουν πάλι .
9. Ψήνουμε στους 180 C  για 30-35 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν .
10. Με το μίξερ ή το σύρμα χτυπάμε το τυρί με τη μαργαρίνη και τη βανίλια,προσθέτοντας λίγο λίγο την άχνη μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου