Αλμυρά κριτσινάκια για όλες τις ώρες !!!
Υλικά...
Για το ζυμαράκι
500 γρ. Αλεύρι σκληρό
1 φακ. Ξηρή μαγιά
1 1/2 φλ.τσ. νερό χλιαρό
2 κ.γλ. Ζάχαρη
3 κ.σ. Γάλα εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος
2 κ.γλ. Αλάτι
1/4 φλ.τσ. Ελαιόλαδο
Μείγμα σπόρων...για πασπάλισμα
Από 1 κ.σ.όλα ή ότι μας αρέσει ...
Σουσάμι
Μαυροκούκι
Παπαρουνόσπορο
Λιναρόσπορο
Χοντρό αλάτι
Σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση...
1. Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό,μαζί με τη ζάχαρη.
2. Προσθέτουμε όλα τα υγρά και λίγο λίγο το αλεύρι,ώσπου να έχουμε ένα μαλακό ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια .
3. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσει.
4. Το ξεφουσκώνουμε και ανοίγουμε παραλληλόγραμμο φύλλο 35 χ 25 εκ. περίπου.Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά ακόμη.
5. Το χωρίζουμε στα δύο και κόβουμε λωρίδες όσο ένα δάχτυλο περίπου.
6. Στρίβουμε λίγο τις λωρίδες και τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
7. Αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με το μείγμα των σπόρων.
8. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15 - 17 λεπτά περίπου .
Καλή επιτυχία !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου