Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Κερασόπιτα κέικ με τραγανή κρούστα φουντουκιού !!!

Μια αρωματική συνταγή με κεράσια,ότι πρέπει για την εποχή !!!


Υλικά...
Για το κέικ

1/2 κιλό κεράσια(χωρίς κουκούτσια)
3/4 φλ.τσ. μαργαρίνη σοφτ
1 φλ.τσ. ζάχαρη
3 αυγά
1/2 φλ.κ. λικέρ κεράσι ,βύσσινο ή ότι έχουμε
ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γλ. μπέικιν
2 βανίλιες
2 φλ.τσ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

Για την κρούστα...

1/2 φλ.τσ. φουντούκια
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
1/4 φλ.τσ. μαργαρίνη 

Άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση...

1.Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη,να αφρατέψει . Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά ,με τελευταίο το αλεύρι .
2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 28-30 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ.
3. Τοποθετούμε τα κεράσια να πάνε παντού από πάνω. Δεν τα ανακατεύουμε ,καθώς θα φουσκώνει θα σκεπαστούν με τη ζύμη.
4.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C βαθμούς για 40' λεπτά.
5. Βάζουμε τα φουντούκια με τη ζάχαρη και την κανέλα στο μούλτι και τα αλέθουμε καλά. Λιώνουμε και τη μαργαρίνη.
6.Στα 40' λεπτά,βγάζουμε το κέικ και το πασπαλίζουμε με το μείγμα φουντουκιού, το ραντίζουμε  με τη μαργαρίνη. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15' λεπτά.
7. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.Ιδανικά με μια μπάλα παγωτό . 
8. Αν δεν θέλουμε την κρούστα, το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη !!!
9. Βγαίνουν 16-18 μερίδες .

Καλή επιτυχία !!!


Διαλέξτε  μαύρα κεράσια ώριμα για να είναι γλυκά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου